pri videách prosím klikajte na ikonku YOUTUBE... ďakujem

bez servítky s...

16. září 2010 v 10:30 |  Thomas a...

V pondelok varí Thomas Puskailer

14.05.2010., 14:00 / topina
Má rád šaláty, tofu a nelákajú ho chrobáky na tanieri.

Thomas má 29 rokov a bol finalistom Česko - Slovenskej Superstar. Momentálne býva u svojho brata na Dlhých Dieloch. Vyrastal v Kanade, chodil do nemeckej školy. Žil v Amsterdame aj Londýne. Má priateľku Abbie, s ktorou je už 4 roky.
Má rád šaláty, tofu a nelákajú ho chrobáky na tanieri.

V utorok varí Anita Soul

17.05.2010., 14:00 / topina
Najviac obľubuje rezeň s ryžou a nezjedla by žabie stehienka alebo zemiakové omáčky.

Vlastným menom Anita Bertóková sa narodila 12.7.1985 v Bratislave. Začala študovať hudobno-dramatický odbor na konzervatóriu. Samozrejme, mala aj vlastnú kapelu, a preto aj menšie problémy v škole. Keď si ju v druhom ročníku vybrali do muzikálu Cigáni idú do neba, spôsobila veľký rozruch.

Varí jednoduché jedlá, najviac obľubuje rezeň s ryžou a nezjedla by žabie stehienka alebo zemiakové omáčky.

Anita Soul: V kuchyni sa potrápi

17.05.2010., 16:20 / topina
Pripraví náročné jedlo...

V utorok varí sexi speváčka Anita Soul. Anita má rada jednoduché jedlá, ale v relácii Bez servítky sa potrápila s niečím náročnejším. Pripravovala sushi. Najviac jej chutí vyprážaný rezeň s ryžou, no nezjedla by žabie stehienka.

Anita zháňala špeciálne suroviny. Podarilo sa jej to? Pozrite si ukážku a sledujte Bez servítky v utorok, 18. mája, o 18.00!



Recepty Anity Soul

18.05.2010., 18:00 / topina
Sushi a plnené kapsičky.

Predjedlo - Sushi

Potrebujeme:
Bambusová podložka
1 balík morskej riasy
Sushi ryža
Dochucovač ryže -Susinoko
Lososove plátky
1 uhorka
Sójová omáčka
Wasabi

Postup:

Ryžu uvaríme s raz takým množstvom vody. Pridáme lyžičku soli aj cukru a dochutíme so Susinokom. Necháme ryžu vychladnúť. Morskú riasu položíme lesklou stranou na bambusovú podložku a pokropíme vodou. Naukladáme ryžu na riasu tak, aby bola na ňu prilepená. Pridáme plátky lososa alebo uhorky a zrolujeme. Hotové sushi rolky nakrájame.

Plnené poštové kapsičky


Potrebujeme:
Prosciutto
1 smotanový chren

Postup:

Prosciutto naplníme lyžičkou chrenu a vytvarujeme kapsičku. Podávame s čerstvou zeleninou.

Hlavné jedlo: Soul'te

Potrebujeme:
2 cibule
olej
1kg bravčovej panenky
šampinóny čerstvé v konzerve
1 kávová lyžička mletej červenej papriky
cesnak
soľ
cukor
čierne korenie
sójová omáčka
1 chilli paprika
sušené paradajky

Postup:
Cibuľku orestujeme na panvici a pridáme mäso, ktoré tiež restujeme. Pridáme 1 kávovú lyžičku červenej papriky. Podlejeme troškou vody a mäso dusíme asi 20min kým nezmäkne. Okoreníme a keď je dostatočne mäkké pridáme šampinóny. Povaríme a nakoniec pridáme aj sušené paradajky.

Ryža

Potrebujeme:
1 cibuľa
olej
soľ
vegeta
guľatozrnná ryža

Postup:
Ryžu opražíme na orestovanej cibuľke, osolíme a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a varíme.

Dezert - Višňová láska

Potrebujeme:

1 hotový čokoládový tortový korpus

Plnka:
3 dcl stavy z višňového kompótu
1 vanilkový puding Zlatý klas
6dkg cukru
20dkg višní
6 dcl šľahačky

Postup:
Šťavu z višní zmiešame so zlatým klasom pridáme cukor a varíme na malom ohni až kým nevznikne hustá zmes. Pridáme višne, premiešame a necháme vychladnúť.
Korpus prekrojíme na polovičku. Spodnú časť pokropíme rumom a natrieme tenkou vrstvou džemu. Plníme višňovou plnkou ktorú striedame s čerstvo vyšľahanou šľahačkou. Prikryjeme vrchným korpusom a ozdobujeme tak isto ale už nedávame rum ani džem, len plnku a šľahačku.

V stredu varí Slávka Halčáková

18.05.2010., 14:00 / topina
Na tanieri uprednostňuje bio potraviny.

Slávka Halčáková sa narodila 20. decembra 1974. Je absolventkou VŠMU - činohernej a bábkarskej fakulty. Slávka sa venuje divadlu, dabingu a aj televízii a filmu.

Na tanieri uprednostňuje bio potraviny.

Halčáková: Bio, bio, bio

17.05.2010., 16:48 / topina
Slávka obľubuje bio stravu.

Slávka Halčáková bude variť ako tretia. Slávka je známa tým, že obľubuje bio potraviny a z nich bude aj pripravovať menu pre svojich hostí. V relácii Bez servítky navarí zeleninkovú polievku a jedlá so zvláštnymi názvami. Z čoho si myslíte, že je "Esencia divokej ženy na bio divoký spôsob" alebo dezert "Sex, mobil a rock and roll"?

Halčáková: Z čoho jej bolo zle?

17.05.2010., 17:11 / topina
Čo v detstve nemohla ani vidieť?

Slávka Halčáková je zástankyňou bio stravy. Keď bola malá nemala rada mlieko. Mama jej ho musela vyslovene nútiť. "Mama sa mi ho snažila nanútiť na rôzne spôsoby." Herečka ho mohla piť iba k jednému jedlu, ktoré jej robievala babička. "Babka robievala lokše, vždy ich urobila asi dvesto a jedla som ich s makom a cukrom," prezrádza nám. Na aké jedlo z detstva si Slávka ešte spomína?



Recepty Slávky Halčákovej

19.05.2010., 18:00 / topina
Esencia divokej ženy na bio divoký spôsob.

POLIEVKA

Potrebujeme:
1 ks cibule
1 ks póru
4 ks rozmixovaných paradajok
strúčik cesnaku
vegeta, štipka soli
UME ocot
bio sójová omáčka Shoyu (šoju)
čerstvá bazalka
bio ryžové mlieko

Postup:
Na troške oleja podusíme nakrájanú cibuľu so štipkou soli, pridáme nakrájaný pór a podusíme do zmäknutia. Dolejeme prevarenú vodu, dochutíme podľa chuti vegetou, korením, UME octom a povaríme ešte 2-3 minúty. Odstavíme, pridáme rozmixované paradajky s pretlačeným cesnakom, pridáme cca 3 dcl ryžového mlieka a pomiešame. Podávame ozdobené čerstvou bazalkou, tymiánom alebo pažítkou.

HLAVNÉ JEDLO: ESENCIA DIVOKEJ ŽENY NA BIO DIVOKÝ SPÔSOB

Potrebujeme:
250g bio kuskusu
1 ks cibule
1 ks póru
3 ks paradajok
200g mrazenej kukurice
200g mrazeného hrášku
2 ks mrazenej mrkvy
2 ks mrazeného petržlenu
polovica uvarenej brokolice
vývar z uvarenej zeleniny (tri mrkvy,2 petržleny)
bio sójová omáčka Shoyu (šoju)
bio UME ocot
2 lyžice pomletých ľanových semienok
čerstvá bazalka
čerstvá petržlenová vňať (príp. pažítka)
3 balenia SEITANU

Postup:
Podusíme cibuľku s pórom a troškou soli. Pridáme mrazenú zeleninu, podusíme cca 3 min, pridáme kuskus, ktorý zalejeme zeleninovým vývarom, do ktorého zarobíme shoyu omáčku, podľa chuti 2 vrchnáčiky UME octu, vegetu, bio zeleninový bujón,jemne posolíme. Dobre premiešame, pridáme povarenú na drobno nakrájanú zeleninu, na drobno nakrájané surové paradajky, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, dochutíme podľa vlastnej chuti. Odstavíme. Aby bol kuskus sypký, hrniec zabalíme periny na asi 10 minút.Pri podávaní zdobíme čerstvou bazalkou, tymiánom a petržlenovou vňatkou a zelenými plátkami avokáda. Seitan nakrájame na rezne, z oboch strán dochutíme sójovou omáčkou, prípadne korením na mäso a smažíme na sezamovom oleji asi 5 min. Ku kuskusu a seitanu servírujeme surový zeleninový šalát podľa vlastnej fantázie.

DEZERT: SEX, MOBIL A ROCK AND ROLL

Potrebujeme:
250g bio pšena
sušené hrozienka
pšeničný sirup
kardamom
kokos
med
vanilková fruktóza
rakytníková sladká poleva

Postup:
Pšeno 2x opláchneme horúcou vodou a do polovice hrnca ho zalejeme vodou, pridáme štipku soli a rozvaríme ho asi 1,5 hodinu. Do vychladnutej masy pridáme hrozienka, ktoré predtým povaríme vo vode so štipkou soli. Na rozohriatej panvici jemne opražíme kokos do zlatista, pridáme ho do masy a časť odložíme na obaľovanie. Osladíme podľa chuti pšeničným sirupom, kardamomom, medom a vanilkovou fruktózou. Dobre premiešame a tvarujeme do malých guličiek, ktoré obaľujeme v kokose. Podávame s rakytníkovým sirupom.

Vo štvrtok varí Eva Černá

19.05.2010., 14:00 / topina
Obľubuje zemiakové placky.

Roky pracovala ako reportérka, ľudia ju majú zafixovanú s Lampárňou (dostala za ňu v roku 2000 hlavnú cenu OTO), neskôr s vysokou politikou. Dnes je Eva Černá riaditeľkou neziskovej organizácie HQ Hope a bankovou ombudsmankou Slovenskej bankovej asociácie.

Obľubuje zemiakové placky a doma varí najradšej jednoduché jedlá. Nemá rada rascu.

Eva Černá: Hostiteľka za veľkým stolom

19.05.2010., 14:08 / topina
S kým najradšej stoluje?


Predposledná bude v Bez servítky tento týždeň variť bývalá markizáčka Eva Černá. Bývalá tvár Lampárne sa venovala aj politike a dnes je riaditeľkou neziskovej organizácie HQ Hope a bankovou ombudsmankou Slovenskej bankovej asociácie.

Eva rada nielen varí, ale aj stoluje. Jej obľúbené sú jednoduché jedlá, ale niekedy vyhovie deťom a pripraví im, čo si zaželajú. V Bez servítky pripraví zdravý uvítací drink bez alkoholu, paradajkovú polievku, rybku na masle so špenátom a čokoládový mousse.

V rozhovore nám Eva prezradila podľa čoho si vyberala jedálenský stôl a s kým si za neho najradšej sadne.




Recepty Evy Černej

20.05.2010., 18:00 / topina
Juicová paradajková polievka.

Uvítací drink
Vyšťavíme 5 jabĺk, 3 mrkvy, 4 stonky stonky stopkového zeleru, 1 / 4 koreňa feniklu

Predjedlo


Ingrediencie:
Plátky prosciutta, pár kúskov rucoly okúpanej v olivovom oleji a ružovom balzamicu, žltý melón, parmezán.

Postup:
Na plátky prosciutta položíme mesiačik melóna, rucolu -zatočíme a nastrúhame parmezán.

Polievka: Juicová paradajková polievka


Ingrediencie:
2 l paradajkového juicu, 35 g hydinovej šunky, šalotka 2 ks, jedna šľahačková smotana, maslo 10 g, parmezán

Postup:

Šunku nakrájame na kocky, posekáme šalotky a jemne osmažíme na masle, pridáme džús a privedieme do varu. Následne prilejeme sladkú smotanu, necháme prevrieť. Pri podávaní dozdobíme parmezánom / nastrúhať /.

Hlavné jedlo: Maslová ryba na baby špenáte so zemiačikmi a gaštanmi

Ingrediencie:
tri hrste baby špenátu, 4 filety maslovej ryby, pol kila malých zemiakov, balíček hotových gaštanov, 1 / 4 masla, dva strúčiky cesnaku, 1 / 4 koreňa zeleru

Postup:
Filety maslovej ryby namočíme so mlieka cca na 1 hodinu, potom ich opláchneme vo vode a osušíme. Do misy vytvoríme pác z olivového oleja, bieleho koreňa a morskej soli. Pridáme rozmarín. Vyšťavíme celú limetku a v tomto kúpeli necháme namočenú rybu asi hodinu. Na olivovom oleji smažíme s každej strany 6 minút, pokiaľ sa nám nevytvorí jemná opečená kôra.

Dezert: Čokoládový mousse

Ingrediencie:
6 žĺtok, 400 g varovej čokolády, šľahačková smotana, 1 lyžička cukru

Postup:
6 žĺtok speníme nad parou spolu s cukrom , 400 g čokolády na varenie rozpustíme tiež v parnom kúpeli. Tieto dve časti spolu spojíme. Vyšľaháme si šľahačku a jemne primiešame do čokoládovej zmesi.

Pomarančová poleva

Ingrediencie:
3 pomaranče, 1 lyžica kávová Justin, 1 lyžica cukru

Postup: Pomaranče odšťavíme a z kôry nakrájame tenké vlásky. Na panvicu dáme jemne skaramelizovať cukor a pridáme pomarančové plátky. Podlejeme polovicou odšťavených pomarančov a pomarančové vlásky podusíme . Potom do ostatnej šťavy pridáme 1 kávovú lyžicu Justiny a vypneme so sporáku, keď sa nám tvorí sirupová zmes.

V piatok varí Milan Kereš

20.05.2010., 14:00 / topina
Najviac si pochutí na slížoch s tvarohom a cukrom.

Má 33 rokov, je ženatý a má dcéru Kláru. Má tanečnú skupinu Freak Dance Company, tanečnú školu Jumbo.

Vôbec nevarí a nie je obľúbenec mäsa. Najviac si pochutí na slížoch s tvarohom a cukrom.

Milan Kereš 4 roky nejedol zemiaky

20.05.2010., 13:00 / topina
Myslel si, že mu narastie hlava…

Tanečník a choreograf Milan Kereš bude v bez servítky variť ako posledný. Zaboduje so svojím slaným koláčikom, dezertom Rošáda a hovädzím mäskom na spôsob diviny? Pochutia si na tom ostatné celebrity?

Na nakrúcaní nám Milan porozprával aj vtipnú historku z detstva. Kvôli staršiemu bratovi štyri roky nejedol zemiaky. Myslel si, že z nich rastie hlava…

Recepty Milana Kereša

21.05.2010., 18:00 / topina
Rošáda a slané koláčiky.

Rošáda

Ingrediencie:
Pol balíčka piškót / 200 g/, 10 dkg orechov, 2 vajcia, 10 dkg medu - 80 g, 10 dkg CERA tuku, 200 g / 20 dkg / čokolády na varenie,25 g masla, banány / 4 ks veľké/, 2 balíčky čírej želatiny - tortová

Postup:
Valčekom rozdrvíme piškóty v sáčku, 2 čokolády si kúsok odlomíme na potretie korpusu. Väčší kastrol - voda - Dáme na paru nerezovú misku: pokrájaný tuk, čokoládu, med, vajcia - stále miešame a necháme rozpustiť, naposledy pridáme mleté orechy.
Odstavíme z pary - pridáme piškóty.
Hmotu dáme do tortovej formy , čo najviac k bokom, zvyšok čokolády a masla rozpustíme na slabom ohni a čokoládou pomažeme vrch korpusu. Dáme do chladničky na 1 - 2 hodiny.
Vyberieme z chladničky poukladáme banány pokrájané, zalejeme želatinou. Dáme do chladničky stuhnúť.

Slaný koláčik


Ingrediencie:

1 bal. Lístkového cesta, 1 syr karička, 30 dkg šunky, 30 dkg tvrdého syra - nakrájaného, pesto a korenie / vegeta, bazalka, bylinkové maslo/, vajce, olivy

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme a potrieme syrom a pestom / môžeme pomúčiť hladkou múkou/,šunka, syr, potom okoreniť.
- stočíme ako roládu, kraje uzavrieme
- zabalíme do alobalu, dáme do chladničky na 2 až 3 hod
- pokrájame na kolieska
- dáme na vypláchnutý studenou vodou - plech, namastíme
- kolieska potrieme vajcom
- posypeme korením / provensálskym/, oliva pol fľaše
- rozohrejeme trúbu na 180 -200 C
- Pečieme - 15 min

Hovädzie na spôsob diviny

Mäso poumývame, nakrájame na kocky. Dáme do pácu : soľ, čierne korenie, horčica, olivový olej, pár kvapiek červeného vína

Do tlakového hrnca dáme trochu olivového oleja, mäso osmáhneme, pridáme červené víno / koľko lyžíc vína toľko vody/
horčica - min 2 lyžice
trocha kečupu - 1 lyžica
korenie: jalovec / borievka/ - 5 - 6 bobúľ, nové korenie, bobkový list - 1 -2 ks, trochu čierneho korenia
Dusíme 40 minút v tlakovom hrnci. Pomiešame, zakryjeme.
Nakoniec pridáme brusnicový sirup.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.